Stefan Dodić (©EHF)
Stefan Dodić (©EHF)

Srbijo, budi ponosna: Stefan Dodić MVP Evropskog prvenstva, Marko Tasić najbolji defanzivac

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 22:07

Mladi Vranjanac zasenio fantastičnu portugalsku braću Da Kosta, izabran za najkorisnijeg igrača šampionata

Bronza sija zlatnog sjaja. Jeste fraza, ali u kakvoj se situaciji nalazio srpski rukomet poslednje decenije, treće mesto juniora na Evropskom prvenstvu je veliki uspeh. Ovo je prva medalja u mlađim kategorijama od samostalnosti Srbije. Orlići su zablistali u prethodnih 10 dana na Iberijskom poluostrvu. U borbi za bronzu drugi put na šampionatu je pobeđena Švedska, a mladi srpski rukometaši pokupili su i dve laskave nagrade.

Vranjanac Stefan Dodić izabran je za MVP Evropskog prvenstva. Organizator igre naše selekcije prošle godine je bio deo najbolje selekcije, u planovima je Tonija Đerone, selektora Srbije. Nije slučajno od ovog leta rukometaš moćnog poljskog giganta, vicešampiona Evrope, Kjelcea. Karijeru je gradio u Makedoniji, branio je boje Metalurga i Ohrida, a poslednje polusezone je nosio dres Vardara, šampiona naših južnih suseda.

Izabrane vesti

Verovatno je još rano za bude perjanica Talanta Dujšebajeva, pa se očekuje da će i naredne sezone da nosi crveno-crni dres šampiona Evrope iz 2017. i 2019. godine. Igrao je zrelo, bio je vođa tima, pokretač Orlića, uz bombardera iz Kozarske Dubice, Miloša Kosa. Ne bi bilo nezasluženo da se i naš najbolji strelac okitio nagradom za najboljeg levog beka Evropskog prvenstva.

Za najboljeg defanzivca izabran je Marko Tasić, rukometaš srpskog šampiona Vojvodine.

U idealnom timu Evropskog prvenstva se nalaze fenomenalni bekovi Portugalije, vicešampiona Evrope, Martin Mota da Kosta na levom i čudo od deteta, Francisko Mota da Kosta na desnom beku. Na srednjem je Tomas Arnoldsen iz Danske.

Šampion Starog kontinenta, Španija, ima takođe dvojicu u najboljem timu. U pitanju su pivotmen Havijer Rodrigez Moreno i desno krilo Antonio Martinez Ljamazares. Najbolji juniorski golman Evrope je čuvar mreže Švedske Aleksander Linden, dok je na poziciji levog krila izabran njegov zemljak Kelvin Roberts. Najbolji strelac šampionata je budući superstar svetskog rukometa, desni bek lisabonskog Sportinga, Fransisko Mota da Kosta sa 58 golova.



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeEHFStefan Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara